Η απαλή κρέμα σοκολάτας με σαντιγί είναι μια ονειρεμένη συνταγή με σοκολάτα για τους γλυκατζήδες τις παρέας μας!
Για την απαλή κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε:
- 2 κρόκους αυγών
- 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 3 φλ. γάλα πλήρες
- 140 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα αλάτα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- σαντιγί και τρίμμα σοκολάτας για γαρνίρισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναδεύετε με το μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, τη σοκολάτα και το αλάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα αυτό στο μείγμα με τους κρόκους (1/4 του φλ. ανά προσθήκη) ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ζεστάνετε το μείγμα των αυγών.
- Βάζετε το μείγμα σας ξανά στο κατσαρολάκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να φουσκώσει το μείγμα για 12-15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την βανίλια κι ανακατέψτε να πάει παντού.
- Τέλος, χωρίζετε το μείγμα σε 6 μπολάκια. Καλύπτετε το καθένα με πλαστική μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα και τα αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για να φτιάξετε την σαντιγί: χτυπάτε με το μίξερ 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος σε ένα μεσαίο μπολ.
- Μόλις αρχίσει να σφίγγει προσθέστε 1 κ.σ. ζάχαρης άχνης και συνεχίστε να αναδεύετε μέχρι να έχετε μια απαλή κι αέρινη συνταγή.
- Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή αυτή ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, σιγουρευτείτε ότι οι ετικέτες της σοκολάτας και της βανίλιας έχουν την ένδειξη gluten free.
foodmaniacs.gr