Συνταγές
Απίστευτο νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με γλάσο Μ Ε Ρ Ε Ν Τ Α Σ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού ή νερό
3 κ.σ. ξύδι
7 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
3 κούπες Νερό
2,5 κούπες Ζάχαρη
2-3 κ.σ. κακάο
Για το γλασσο:
1 βαζάκι μερέντα νηστίσιμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να χλιαρύνει και περιχύνουμε το κέικ όταν βγει από τον φούρνο αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την Μερέντα σένα κατσαρολάκι και την βάζουμε πάνω από το κέικ.
Η δοσολογία είναι για ένα μεγάλο πυρέξ.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.