ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 3 κρόκοι
- 240 γρ. μαύρη σοκολάτα κομματιασμένη
- 3/4 φλιτζ. θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
- 1/3 φλιτζ. νερό
- 1 κέικ σοκολάτας κομμένο στα 2
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το ζαχαρούχο και τους κρόκους. Ζεστάνετέ τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Κατόπιν αφήστε το στην άκρη.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί.
- Προσθέστε τη σαντιγί στην κρέμα που φτιάξατε νωρίτερα και ανακατέψτε ελαφρά. Ρίξτε τη μισή κομματιασμένη σοκολάτα και τα μπισκότα Oreo. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν και ύστερα αφήστε το τελικό μείγμα στην άκρη.
- Τοποθετείστε το μισό σοκολατένιο κέικ σε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα που έχετε καλύψει με πλαστική μεμβράνη τον πάτο της. Κατόπιν ρίξτε από πάνω τη γέμιση που ετοιμάσατε και καλύψτε την με το υπόλοιπο μισό κέικ. Τοποθετήστε το γλυκό στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με το νερό ώστε να προκύψει ένα απαλό σιρόπι σοκολάτας.
- Περιχύστε το κέικ – παγωτό με το σιρόπι σοκολάτας. Τέλος κόψτε σε κομμάτια σερβίρετε.