ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι μπερ
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι γάλα επιπλέον για τα μπισκότα
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι.
Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το μισό γάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
Όταν πάρουν θερμοκρασία τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει η κρέμα να πήζει.
Όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.
Σκεπάζουμε μία φόρμα με μεμβράνη, βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα και κάνουμε μία στρώση.
Από πάνω τους απλώνουμε την μισή κρύα κρέμα.
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που τα βουτήξαμε στο γάλα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με σκέτα μπισκότα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες και σερβίρουμε με άχνη.
foodaholics.gr