Συνταγές
Κάστανα ψημμένα σε χοντρό αλάτι – Είναι πεντανόστιμα, ξεφλουδίζουν κατευθείαν χωρίς καθόλου κόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα κάστανα, τα χαράζουμε κάθετα από τις 2 τους μεριές και τα βάζουμε μέσα σε καυτό νερό, (Φώτο 2), έως ότου φτάσει ο φούρνος μας σε θερμοκρασία 200 βαθμών.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μπόλικο χονδρό αλάτι και τα αραδιάζουμε με τη σειρά, (δεν τα σκουπίζουμε, όπως είναι μέσα από το ζεστό νεράκι)!
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Δεν είναι καθόλου αλμυρά το αντίθετο θα έλεγα! Ορίστε ομαδούλα κοπιάστε να σας κεράσω!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Απίστευτη μηλόπιτα για μικρά και μεγάλα παιδάκια.
Η συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
-250 γρ. Βούτυρο
-180 γρ.ζάχαρη
-4 αυγά
-1 κτγ. μπέικιν
-3 βανίλλιες
-250 γρ. αλεύρι (γοχ.)
-350 γρ. αλεύρι μαλακό
Γέμιση
-5 μήλα (στο μούλτι)
-100 γρ.καστανή ζάχαρη
-1 κτσ. κανέλλα
-100 γρ. καρύδια, (στο μούλτι)
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να βγάλουν το χυμό τους. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά. Έπειτα τη βανίλια, το μπέικιν, το απλό αλεύρι και τέλος το μαλακό αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη ανάλογα με το που θέλουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε στο τσέρκι. Στραγγίζουμε τη γέμιση με τα μήλα, και απλώνουμε. Πλάθουμε μπαλίτσες και σκεπάζουμε.
Τις μπαλίτσες τις έπλασαν κάτι γλυκά μικρά χεράκια, οπότε δεν είναι τέλεια σκεπασμένη και ομοιόμορφη. Αλλά δεν πειράζει.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς να πάρει χρώμα στον αέρα για 40 ‘ περίπου.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Η συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.