Συνταγές
Γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο! Υπέροχο ,καλοκέραστο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά δαμάσκηνα καλά πλυμένα από τα οποία αφαιρούμε το κουκούτσι
1600 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
τον χυμό ενός μικρού λεμονιού
2 βανίλιες κάψουλες
4- 5 φύλλα αρμπαρόριζα προαιρετικά ή μια τσιμπιά μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κτγ. αλάτι στο τέλος του βρασμού
2 γεμάτες κτσ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, το νερό, την ζάχαρη και τα βράζουμε για 15 λεπτά, ( την πρώτη μέρα)αφού έχουμε αφαιρέσει τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε έτσι το γλυκό για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, τα μυρωδικά που θέλουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το αλάτι και την γλυκόζη.
Αποθηκεύουμε σε γυάλινα, καθαρά και στεγνά βάζα όταν κρυώσει καλά το γλυκό μας.
Δεν χρειάζεται ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίστευτη μαρμελάδα δαμάσκηνο, που το χρώμα της σε ξετρελαίνει .
Η συνταγή είναι από κ. Anna Tomb – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό δαμάσκηνα
-600 gr. ζαχαρη
-χυμό μισού λεμονιού
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα κρατάμε.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη.
Τα αφήνουμε μια μέρα.
Την επόμενη βάζουμε να βράσουν, (μαζί και τα κουκούτσια τα οποια δένω σε τούλι) ξαφρίζοντας.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για 3 με 4 ώρες.
Στη συνέχεια τα βράζουμε για άλλα 15 λεπτά, βγάζω τα κουκούτσια, πολτοποιούμε και πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή βράζοντας έβγαλαν πολλά υγρά ίσως θα χρειστεί να αφαιρέσουμε ένα ποτήρι (*μπορείς να προσθέσεις κορν φλάουρ!)
Η συνταγή είναι από κ. Anna Tomb – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”