Συνταγές
Απίστευτα ωραίο ψητό κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κρέας μοσχαρίσιο νουά 1,1/2 κιλό περίπου έτοιμο από το χασάπη σας και δεμένο με σπάγκο η μέσα σε δίχτυ
1 καρότο μεγάλο, σε χοντρές ροδέλες
2 κρεμμύδια μέτρια, χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού σπόρους πιπεριού μαύρου
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1,1/2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
τη σάλτσα από το νουά που έβρασε, σουρωμένη
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε όλα εκτός από το κρέας μέχρι να μαραθούν
Προσθέτετε και το κρέας και το τσιγαρίζετε απ όλες τις πλευρές, Σβήνετε με το κρασί κ προσθέτετε και 3 ποτήρια του νερού νερό σε μερικά λεπτά σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να ψηθεί…
Όταν ψηθεί και κρυώσει το κρέας το κόβετε με το μαχαίρι όσο λεπτό μπορειτε αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι ακόμα καλύτερα…
Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Το καβουρδίζετε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε μέσα ένα νεροπότηρο από το ζωμό του νουά που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
Περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα το κρέας και το σερβίρετε με άγριο ρύζι η ότι άλλο θέλετε
Μπορείτε να το κάνετε και
στο φούρνο
σε ένα ταψί
απλώστε σελερι κρεμυδι σκόρδο καρότο βάλτε το κρέας να πατήσει πάνω και ψήστε στο φούρνο στους 180 μετά από 40 λεπτά ψήσιμο η οταν παρει χρωμα γυρίστε το κρέας
Ρίξτε ένα ποτήρι του κρασιού κρασί και ψήστε για 20 με 25 λεπτά από την άλλη πλευρά.. Όταν είναι έτοιμο το κρέας
Ρίξτε τα ζουμιά από το ταψί μαζι με τα λαχανικά στο μπλέντερ και μετά σε μια κατσαρόλα βραστε μέχρι να δέσει όσο εσείς επιθυμείτε .
Μ’αυτόν τον τρόπο τα αρώματα των λαχανικών εισχωρούν στο κρέας κατά το ψήσιμο και η σάλτσα σας έχει πιο έντονη και ντελικατη γεύση
φού δεν δένει με αλεύρι και βούτυρο. Μετα απο το μπλέντερ περάστε την σάλτσα από σύρμα, για να εχει υπέροχη υφή..
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.