Συνταγές
Απίθανο σπιτικό ψωμάκι, ότι καλύτερο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
με 300γρ.αλευρι χύμα δυνατό
200γρ.κιτρινο
200 ολικης 200γρ
Προζύμι
515γρ νερό εμφιαλωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το προζύμι το νερό και τα ανακάτευουμε να διαλυθεί το προζύμι και μετά ρίχνουμε τα άλευρα.
Τα δούλευουμε με το χέρι 5′ και τα άφηνουμε 30′ μετά ρίχνουμε το αλάτι και τα δούλευουμε να πάει παντού το αλάτι το άφηνουμε 30′
Κάνουμε 2 διπλώματα ανά 1 ώρα. Του κάνουμε προ- μορφοποίηση και το άφηνουμε 30′ στον πάγκο.
Μετά καλαθάκι και ψυγείο για 24 ώρες Άναβουμε το φούρνο στους 275 βαθ. βάζουμε και την γάστρα μέσα με το καπάκι της Όταν φτάσει στους βαθμούς βγάζουμε το ψωμί από το ψυγείο και το βάζουμε στην καυτή γάστρα.
Το χάραζουμε. Χαμηλωνουμε την θερμοκρασία στους 230βαθ.και ψηνουμε για 25′.Μετα τα 25′ βγαζουμε το καπάκι και χαμηλωνουμε την θερμοκρασία στους 220 για 15′ και μετά από 15′ χαμηλωνουμε τη θερμοκρασία στους 210 ΒΑΘ. σε 15’χαμηλωσα στοτς 200βαθ.
Τα 5 τελευταία λεπτά βάζουμε στην πόρτα του φούρνο μία ξύλινη κουτάλα για να φύγει η υγρασία και να κάνει τραγανή κορα το ψωμάκι μας.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.