Συνταγές
Απίθανο ρολό με σαντιγί και μαρμελάδα βερίκοκο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1/2 κούπα ζάχαρη
-4 αυγά
-1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
-1κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 βανίλια
-λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-500γρ μαρμελάδα βερύκοκο
-250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή, παίρνοντας ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνοντας τα αυγά. Τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρι.
Καθώς ανακατεύουμε, θα συνεχίσουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά και όταν αυτά ανακατευτούν καλά, θα ρίξουμε το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια. Στο τέλος θα ρίξουμε και το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα με το μίξερ.
Οταν το μίγμα στο μπωλ γίνει ομοιόμορφο, θα το γυρίσουμε λίγο με τη μαρίζ.
Παίρνουμε μία λαμαρίνα και απλώνουμε στο εσωτερικό της λαδόκκολα, αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια γυρίζοντας τη λαμαρίνα δεξιά και αριστερά.
Το επόμενο βήμα, είναι να βάλουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Για όσο χρονικό διάστημα η λαμαρίνα με το παντεσπάνι είναι στο φούρνο, προχωράμε στο επόμενο βήμα της συνταγής μας.
Βάζουμε στο τραπέζι μία πετσέτα και την πασπαλίζουμε μέσω ενός σουρωτηριού με ζάχαρι άχνη. Με αυτή την πετσέτα θα τυλίξουμε το ρολό με το γλυκό αργότερα.
Αφού έχουν περάσει τώρα τα περίπου 20 λεπτά στο φούρνο, το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και γυρίζοντάς το ανάποδα με τη λαδόκολλα το αδειάζουμε επάνω στην πετσέτα με τη ζαχαρι.
Αφού το απλώσουμε στην πετσέτα, πιάνουμε την μία άκρη της και τυλίγουμε το παντεσπάνι μαζί με την πετσέτα ως ρολό. Θα το αφήσουμε έτσι να κρυώσει πολύ καλά.
Στη συνέχεια, θα φτιάξουμε τη σαντιγύ.
Σε ένα μπώλ θα ρίξουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο, και θα την χτυπήσουμε με το μίξερ έως ότου γίνει σαντιγύ.
Βάζουμε περίπου 2 κτσ. μαρμελάδα σε ένα μικρό μπωλ με λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Ξεδιπλώνουμε το ρολό με το παντεσπάνι και την πετσέτα, και με ένα πινέλο θα απλώσουμε το περιεχόμενο του μπωλ με τη μαρμελάδα επάνω στο παντεσπάνι.
Απλώνουμε τώρα με ένα κουτάλι ομοιόμορφα στο παντεσπάνι την υπόλοιπη μαρμελάδα αφού την ανακατέψουμε λίγο. Συνεχίζουμε απλώνοντας την σαντιγύ.
Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, πιάνουμε το παντεσπάνι από τη μία άκρη και το διπλώνουμε χωρίς την πετσέτα, σε μορφή ρολό. Το βάζουμε κατόπιν σε ένα δίσκο και το καλύπτουμε σε όλη του την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγύ.
Στο τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε στο επάνω μέρος λίγη ακόμα μαρμελάδα.
Με ένα μαχαίρι θα κόψουμε τα ακριανά μέρη του ρολό, δημιουργώντας έτσι ένα συμμετρικό σχήμα του γλυκού μας.
Θα χρειαστεί να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και κατόπιν το γλυκό μας είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor