Συνταγές
Απίθανο κέικ με κρέμα και βύσσινα – Φτιάξτε το οπωσδήποτε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη όχι πολύ γεμάτη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 1/2 κούπες φαριναπ αλεύρι
Για την κρέμα
500 γρ γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλαουρ
2 βανίλιες
για την κρέμα βύσσινο
1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 1/2 κουταλιά ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρόλακι ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη το κορν φλαουρ ανακατεύουμε και βάζουμε στο ματι της κουζίνας ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει τέλος βάζουμε τις βάνιλιες και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει πέτσα.
Σε άλλο κατσαρόλακι ρίχνουμε το ζουμί από τα βύσσινα την ζάχαρη το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει μόλις πήξει ρίχνουμε και τα βύσσινα αφού τα έχουμε στραγγισει καλά να μην έχουν ζουμιά.
Χτυπάμε την ζάχαρη τα αυγά καλά με το μίξερ να αφρατεψουν μετά το γάλα το ηλιέλαιο το ξύσμα το αλάτι την βανίλια και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλα βουτυρώνουμε ενα μέτριο ταψάκι 35-25 πασπαλίζουμε με αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα και με ένα κορνε ρίχνουμε λίγο λίγο την κρέμα από πάνω αφήνουμε λιγα κενά.
Στα κενά ενδιάμεσα ρίχνουμε κουταλιές από την σάλτσα βύσσινο εγώ δεν τα έβαλα όλα γιατί μου φάνηκαν πολλά
Έχει λίγο προεργασία αλλά είναι τέλειο καλό βράδυ σε όλους.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.