Γλυκα
Απίθανο γλυκό παντεσπάνι με κρέμα κόλαση, καλή απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tsirmpa – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
10 αυγά
10 κσ ζάχαρη
10 κσ σιμιγδάλι
1κγ κανέλλα
1κγ γαρύφαλλο
1κγ κακάο
1κγ μπεϊκ μπαουτερ
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιακ
Σιρόπι
2 ποτήρια νερο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φλουδα λεμόνι
Το βράζουμε και οταν ειναι ετοιμο το κατεβαζουμε και ρίχνουμε 2 κσ μέλι
Για την κρεμα
1 κουτί μορφατ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα τα χτυπάμε ολα μαζί και την στρώνουμε επάνω στο γλυκό που εχει παγώσει και ρίχνουμε αμα θέλουμε απο πανω σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα τα ασπράδια ξεχωριστά τα γίνουν μαρέγκα στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα την μαρέγκα σιγά – σιγα και ανακατεύουμε
Στην συνέχεια ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και το ανατευουμε καλά και βάζουμε και ολα τα υπόλοιπα υλικά το ανακατεύουμε για λίγο και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο και ψήνουμε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά αναλόγως το φούρνο
Όταν βλέπουμε οτι ψήθηκε βάζουμε μια οδοντογλυφίδα για να ήμαστε σίγουρη.. Οταν ψήνεται δεν ανοιγοκλεινουμε το φούρνο γιατι θα κάτσει ..
Άφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tsirmpa – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.