Συνταγές
Απίθανο γλυκό με γεύση μοναδική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρι μπρεστ και σου με μια καταπληκτική κρέμα creme chiboust.
Είναι ένα γαλλικό γλυκό που γίνεται με την ζύμη που κάνουμε τα σου και τα έκλερ μόνο που γίνεται στρογγυλό σαν μεγάλο κουλούρι και στη μέση μπαίνει κρέμα παραδοσιακά μπαίνει κρέμα μουσελιν κρέμα πατισερι με πολύ βούτυρο και πραλινα φουντουκιού.
Υλικά για σου
250 γρ νερό
125 γρ βούτυρο
150γρ αλεύρι
250 γρ αυγά 4 μεγάλα
1 πρέζα αλάτι
5 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το νερό το βούτυρο τη ζάχαρη και το αλάτι και όταν το βούτυρο λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ψήνουμε ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα να φύγει η υγρασία και να έχουμε μια ζύμη αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε ενα ένα τα αυγά ενσωματονοντας πολύ καλά οσπου να έχουμε μια ελαστική ζύμη
Βάζουμε σε ένα κορνε ζαχαροπλαστικης και σε ταψί με λαδόκολλα κόβουμε τα σου και το παρι μπρεστ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 35 με 40 λεπτά στους 190 Β. Ανάλογα καιμε τον φούρνο.
Για την κρέμα πατισερι.
500γρ γάλα πλήρες
3 κρόκους αυγών
80 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλάουρ
5 γρ ζελατίνα
υγρή βανίλια 50 γρ βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολακι με την μισή ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τηνάλλη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μόλις το γάλα ζεσταθεί πολύ καλά το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τους κρόκους το ξαναβάζουμε στο κατσαρολακι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει
Βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο κρύο ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα και τη ζελατίνα σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την ελβετική μαρέγκα.
90 γρ άσπραδια αυγών
120 γρ ζάχαρη
σε μπεν μαρι βάζουμε τα άσπραδια και τη ζάχαρη ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει στους 75β βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενωνουμε καλά με την κρέμα πατισερι βάζουμε την κρέμα σε μπολ με μεμβράνη να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει καλά μετά την αφρατευουμε και γεμίζουμε τα σου και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.