Συνταγές
Υπέροχο ραβανί αφράτο και λαχταριστό – απλά λατρεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά
Λίγο αλατι
200 γρ ζαχαρη
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ φαρίνα
100 ml γαλα
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
3.5 φλ ζάχαρη
4 φλ νερο
1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάω με το αλάτι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη πολυ καλά να αφρατεψουν προσθέτω την βανίλια και το ξύσμα και προσθέτουμε την μαρέγκα μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σιγά σιγά τα σιμιγδάλια το γάλα και το αλεύρι.
Βαζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 34χ28 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5-6 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκο καυτό σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανο γλυκό κιουνέφε πολίτικο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ καταίφι
250 γρ τυρί μοτσαρέλα..
200 γρ βούτυρο καλό(έβαλα Νουνου)
ΣΙΡΟΠΙ
2 Κουπες τσ.ζάχαρη
1κ.νερο
2κ.μέλι
Λιγο καβουρδισμ.φυστίκι Αιγινης για γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε καλά το καταίφι…
Ρίχνουμε μεσα το λιωμένο βουτυρο….
Ανακατρυουμε…στρώνουμε το μισο σε ταψακι 26 Νο…
Ριχνουμε το τυρι σε κομ…απο πάνω το αλλο μισο καταιφι…
Ψήνουμε 200β…να ροδίσει καλά…
Ρίχνουμε το σιρόπι …γαρνιρουμε με φυστ.
Τρώγεται ζεστο καλύτερα….
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.