Συνταγές
Απίθανο γαλακτομπούρεκο – ένα λατρεμένο γλυκάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 lit γάλα ..
250 γρ ζάχαρη ..
60 γρ σιμιγδάλι ψηλό ,
40 γρ σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα 1 λεμονιού ,
2 αυγά και 2 κρόκους ,
1 βανιλίνη,,
2 κουτ σούπας βούτυρο κάλο …
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
200 γρ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΛΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα 850 γρ γάλα με 200 ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού να βράσουν … σε άλλο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη τα χτυπάμε 1 λεπτό και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά χωρίς το βούτυρο και την βανιλίνη
Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε να δέσει ,, μόλις δέσει και κοχλάσει αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανιλίνη … σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε σε κάθε πλευρά απο ένα διπλωμένο και βουτυρωμένο φύλλο . Βουτυρώνουμε άλλο ενα διπλωμένο φύλλο και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού . Βάζουμε την γέμιση μας και σκεπάζουμε με τα φύλλα που προεξέχουν
Σκεπάζουνε με 3 διπλωμένα και βουτυρωμένα φύλλα ,βουτυρώνουμε καλά , χαράζουμε ελαφρά και βρέχουμε την επιφάνεια ..
σιρόπι …..
800 ζάχαρη
400 νερό
μισό λεμονί ..
Εκτέλεση
αφού βράσει 8-10 λεπτά και το κατεβάσουμε από την φωτιά μία βανίλια και το αφήνουμε 8-10 ώρες να κρυώσει πολύ καλά
Ψήνουνε στους 170 βαθμούς για μία ώρα και 15 λεπτά περίπου αντιστάσεις πάνω κάτω
Σιροπιάζουμε με σιρόπι πολύ κρύο γαλακτομπούρικο μόλις βγεί από τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.