Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κουτί κάστερ πάουντερ
250 γρ. κουβερτούρα
6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαργαρίνη
2 πακέτα πτι μπερ σπασμένα στα τέσσερα
για το γαρνίρισμα
1 κουτάκι morfat
1 ζαχαρούχο
τρούφα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα μας.
Βάζουμε τα 3/4 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε στο μούλτι το υπόλοιπο γάλα και όλο το κάστερ πάουντερ και
χτυπάμε καλά να ενωθούν.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι μέσα στην κατσαρόλα με
τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα μας ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε σε πυρέξ ή σε τσέρκι
ή ακόμη και σε μπολάκια της αρεσκείας μας.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας.
Γαρνίρουμε με τη morfat που έχουμε χτυπήσει μαζί με το ζαχαρούχο σε σαντιγί.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει!
Δοκιμάστε αυτό το γλυκό και θα ενθουσιαστείτε με την ευκολία
και τη νοστιμιά του!