Συνταγές
Απίθανη παραδοσιακή γαλατόπιτα, αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Giota Tsagari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Βελούδινη, αφράτη, αρωματική, γευστικότατη, μικροί μεγάλοι τη λατρεύουν!!
Αν… ( λίγο απίθανο) μείνει και την επόμενη ημέρα είναι καλύτερη γευστικότατη και δροσερή.
Υλικά
Για τα φύλλα:
μισό κιλό αλεύρι γοχ , 1/2 κγ αλάτι μια κσ λάδι νερό οσο πάρει.
Κρέμα:
2 lt γάλα εδώ εγώ έβαλα πρόβειο 2 αβγά 8 κσ αλεύρι
μιάμιση κούπα ζάχαρη καστανή, ξύσμα λεμονιού και μια βανίλια.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα κρύο στο σκεύος με ζάχαρη και αλεύρι και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιά κρέμα
βράζουμε και δουλεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
Ρίχνουμε το ξύσμα τη βανίλια και αφού λίγο κρυώσει δύο αυγά χτυπημένα, και δουλεύουμε καλά για λίγο μέχρι το αυγό να ενσωματωθεί στη κρέμα, να μην είναι διακριτό .
Στα 4 η 5 φύλλα ρίχνουμε στο καθένα λάδι ζάχαρη και κανέλα. Πάνω στη κρέμα λάδι και ένα αβγό χτυπημένο, έτσι θα πάρει αυτό το σκούρο χρώμα που δείχνουν οι εικόνες, και έχει τη γεύση του καραμελωμένου.
Ψήνουμε μία ώρα , μισή στους 170 και ανεβάζουμε την ένταση για την υπόλοιπη μισή ωρα.
Να συμπληρώσουμε ότι πολλές φορές ρίχνουμε στην κρέμα ένα φλυτζάνι του καφέ ινδοκαρυδο, και πάει η γαλατόπιτα σε ….άλλο επίπεδο!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Giota Tsagari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”