Συνταγές
Τυροπιτάκια κουρού – αφράτα πεντανόστιμα για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-250 γρ. γιαούρτι, (ότι έχετε), εγώ έβαλα φρέσκο κατσικίσιο
-100 ml. σπορέλαιο
-150 γρ. βιτάμ
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτσ. αλάτι
-1 αυγό +1 ασπράδι, τον κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη
-2 κτγ. μπέικην πάουντερ
-αλεύρι γοχ., περίπου 500 με 550 γρ.
-τυρί φέτα.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, το λάδι, το βιτάμ, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι να γίνουν μια κρέμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικην. Η ζύμη είναι αφράτη, εύπλαστη και δεν κολλά στα χέρια.
Παίρνουμε ζύμη όσο ένα μεγάλο μανταρίνι, ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, βάζουμε στο κέντρο το τυρί και τυλίγουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο, ρίχνουμε σουσάμι εάν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούθρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 40 με 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Γίνονται 2 ταψιά της κουζίνας.
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις απίθανη ζαμπονοτυρόπιτα με ανθότυρο που σκίζει από γεύση
Η συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Υλικά:
-1 πακέτο φύλλο σφολιατα
-20 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κυβάκια
-2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος
-500 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
-500 γρ. ανθότυρο
-1/2 κτγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
-1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
-αλάτι- πιπέρι ,(ανάλογα τις προτιμήσεις του καθένα)
-1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
-σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με πιρούνι και ανακατεύουμε μαζί το ρεγκάτο.
Ρίχνουμε το ζαμπόν και τις κρέμες γάλακτος. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και 3 κτσ. ελαιόλαδο, βάζουμε στο πυρέξ λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε όλη την γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο.
Χαράζουμε σε κομμάτια ως τα μισά με μαχαίρι και περιχύνουμε το γάλα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30′ λεπτά ή έως ότου ροδίσει ομοιόμορφα η πίτα μας.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!
Η συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”