Συνταγές
Η συνταγή δεν είναι ένα απλό γαλακτομπούρεκο.. είναι μοναδικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
16 φύλλα Βηρυτού, βούτυρο φρέσκο 200 γρμ. και ηλιέλαιο, λοιπόν ξεκινάμε, βουτυρώνουμε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου, έχω φτιάξει το σιρόπι από εχθές με ένα κιλό ζάχαρη και 700 γρμ. νερό, 3 κουταλιές γλυκόζη και συνεχίζω ενάμισι λίτρο γάλα, 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 4 αυγά, ξύσμα λεμόνι, 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο, την αφήνουμε να κρυώσει, στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρωμένα από πάνω, τα προψημένα, την κρέμα.
Κατόπιν αλλά 2 προψημένα και άλλα 6 φύλλα βουτυρωμένα στην κατάψυξη μισή ώρα, κατόπιν κόψιμο ραντίζουμε με λίγο νερό και στο φούρνο μια ώρα 180 βαθμούς.
Μετά σιρόπι κρύο, γλυκό ζεστό και μένει τραγανό μέχρι το τελευταίο κομμάτι.
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για απίθανες φλογέρες γαλακτομπούρεκο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ 20 ΦΛΟΓΕΡΕΣ
1,5 ΛΙΤρΡ. ΓΑΛΑ
300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
150 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 ΑΥΓΑ, 4 ΚΡΟΚΟΥΣ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
3 ΚΤΣ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ 1250 ΓΡ. ΓΑΛΑ ΜΕ 200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ.
ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΩΛ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ, ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΧΛΑΣΕΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΑΚΕΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ.
ΣΙΡΟΠΙ, 1500 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ, 800 ΓΡ. ΝΕΡΟ, ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ.
ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΜΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ.
ΨΗΝΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.