Συνταγές
Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κουλουράκια κανέλας με λίγα υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζανι του τσαγιού σιμιγδαλι χοντρο
1 κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου 800-850 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη κ το σιμιγδάλι
προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγ σόδα
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι η σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα
ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για απίθανα Μπισκότα μήλου
Υλικά
Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο (125 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αχνη
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (μέτρηση 200 ml νερού)
1 βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
2 μήλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 χούφτα καρύδια
Από πάνω
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη , καρύδια και κανέλα στα τριμμένα μήλα . Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγα σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα, βάζουμε στην άκρη ενα κουταλάκι γέμιση και τα κλείνουμε . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.