Συνταγές
Φανταστικά καλτσόνε!!! Υπέροχα αφράτα για το βράδυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 μαγιά φακ
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι
2.5 -3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Παριζα γαλοπούλα μπέικον η ότι αλαντικο θέλετε
Τυρι Γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μαγιά σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να διπλασιαστεί.Μετα χωρίζω την ζύμη σε πέντε μπαλάκια.
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το ενα μπαλάκι βάζουμε σάλτσα ντομάτας τυρι τριμμένο τα αλαντικα μου και κλείνω σε μισοφέγγαρο.
Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τα βάζουμε σε λαδοκολα.
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Απίθανα κανελόνια με σπανάκι
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 πακέτο κανελόνια
400 γρ ανθότυρο
200γρ παρμεζάνα
3 κουτ.σουπας κεφαλογραβιερα
2 αυγα
Αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπιτική σαλτσα ντοματας
Καθαρίζετε πλένετε το σπανάκι και το ζεματατε σε ζεστό νερό.Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.Βάζετε σε λεκανη το σπανακι το ανθότυρο την παρμεζανα την κεφαλογραβιερα τα αυγα αλατι πιπερι κι ανεκατευετε να γίνουν ένα μίγμα.
Γεμίζετε τα κανελόνια αφου τα βάλετε προηγουμένως σε νερο που βραζει για λιγο και τα αφησετε νσ στραγγισουν σε πετσετα.Γεμίζετε τα κανελόνια με το μιγμα του σπανακιου.Ριχνετε τη μιση σαλτσα ντοματας σε πυριμαχο σκευος κι απο πανω στρωνετε τα κανελονια.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη σαλτσα πασπαλίζετε με λίγο τυρί λιγη κρεμα γαλακτος και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτα περίπου.Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί εχετε.
Για πιο πλούσιο και γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να φτιάξετε μια μπεσαμέλ και να το περιχύσετε από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.