Ξεχωριστα
Xωρίς φούρνο, χωρίς μαγιά! Μόνο αλεύρι και νερό για τις πιο φουσκωτές πίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απίστευτη συνταγή, χρησιμοποιώντας 2 υλικά και μόλις σε 10′ πίτες που το αποτέλεσμα θα σας τρελάνει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
200 γρ. χλιαρό νερό
300 γρ. αλεύρι “Κούλα”
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την φτιάχνουμε σε μορφή μπάλας, την οποία κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μπάλες.
Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Αλευρώνουμε τις μπάλες της ζύμης, και με τον πλάστη τις ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πάμε παρέα να δούμε αναλυτικά όλα τα βήματα για την εκτέλεση της συνταγής για “πίτες “:
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο ΚΑΝΑΛΙ
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ανεβατές πίτες με μαγιά
Υλικά:
½ κιλό ξινή μυζήθρα,
2 ποτήρια χλιαρό νερό,
½ ρακοπότηρο ρακί,
½ ρακοπότηρο λάδι,
χυμός από μισό λεμόνι,
μαγιά 40-50γρ. ,
4-5 ποτήρια αλεύρι.
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε τα υλικά μας, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Σε κάθε μπαλίτσα κάνουμε ένα βαθούλωμα με το χέρι μας και τοποθετούμε μέσα ένα κουταλάκι μυζήθρα. Τραβάμε τη ζύμη γύρω από τη μυζήθρα, κλείνουμε το τυρί μέσα, και αφήνουμε στην άκρη να ξανανέβει.
Όταν έχουμε τελειώσει τη διαδικασία με όλες τις μπαλίτσες, τις πατάμε στη μέση να γίνουν πλακέ ( να ανοίξουν σαν πιατάκια του καφέ).
Στην συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.