Συνταγές
Πατατοσαλάτα με πορτοκάλι κρεμμύδι και ελιές – ιδανικό συνοδευτικό για τα ψητά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 πατάτα ξέ – φλουδισμένη, κομμένη, βρασμένη, σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και κρύα
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό σε φέτες
4 – 8 ελιές τις αρεσκείας μας
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες χωρίς κουκούτσια και ίνες
Ελαιόλαδο κατά βούληση
Ανθό η αλάτι
Πιπέρι τριμμένο από μύλο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε ανθό και πιπέρι.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Όλα τα υλικά της σαλάτας, πρέπει να είναι κρύα.
Η σαλάτα είναι πολύ διαδεδομένη στην Μάνη.
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ανατρεπτική, καλοκαιρινή Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα!
ΥΛΙΚΑ
1 kg καρπούζι
250 γρ τυρί φέτα
10 φύλλα μέντας
1 μικρό κρεμμύδι
6-7 ελιές Καλαμών
1 μικρό αγγουράκι
Για το ντρέσινγκ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το καρπούζι σε τρίγωνες φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια του.
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα αγγούρια σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε όλα τα ανωτέρω υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και τις ελιές.
Για το ντρέσινγκ, αναμιγνύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Το περιχύνουμε στη συνέχεια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας και απολαμβάνουμε.
Photo Credit to mygreekdish.com