Συνταγές
Ένα ελαφρύ γλυκό με καρύδα, πολύ υγιεινό, χωρίς ζάχαρη και με φυτικό γάλα καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 πακέτο σαβαγιάρ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με βρώμη
3,5 φλυτζάνια γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι επιπλέον για τα σαβαγιάρ
3 κοφτές κουταλιές στέβια
1 κουτάκι σαντιγύ με 50 γραμμάρια γάλα επιπλέον και τρεις κουταλιές στέβια
Καρύδα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εγώ χρησιμοποίησα στέβια αντί για ζάχαρη και γάλα καρύδας αντί για συμβατικό, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε και όσο γλυκό το θέλετε.
Βουτάμε στο γάλα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε φόρμα 25cm με τσέρκι
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη σαντιγύ με τα 50 ml γάλα και τη ζάχαρη τι βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να κρυώσει η κρέμα, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω από την κρέμα τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδα.
Το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ανάλαφρη και δροσερή τούρτα με καρύδα και βερίκοκα
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πλούσια σε γεύση και με υπέροχα υλικά. Η εκτέλεσή της είναι πανεύκολη!
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβουαγιαρ
κρύο γάλα λαϊτ για να τα περάσουμε από μέσα ελαφρώς
400 γρ.κρεμα γάλακτος για τη ζαχαροπλαστική
400 γρ.στραγγιστο γιαούρτι που τα χτυπάμε μαζί…
ανά σας φαίνεται αγλυκο βάλτε δύο κουταλιές ζάχαρη άχνη βερίκοκα κομμένα σε κομματάκια μέσα …
Παίρνουμε ένα τσερκι 28 εκ..περνάμε τα σαβουαγιαρ στο γάλα και κάνουμε τη βάση
Ρίχνουμε τη μισή σαντιγί και τα κομμάτια βερίκοκο τα στρώνουμε και πάλι σαβουαγιαρ και την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω..
Η διακόσμηση βερίκοκα και ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.