Συνταγές
Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 γραμμάρια άσπρα αμύγδαλα ωμά
3 ασπράδια αυγών
250 γραμμάρια ζάχαρη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι
( κρατάμε κάποια για την διακόσμηση πάνω)
Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια σε ένα μπωλ και τα αναμιγνύουμε .
Μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας λικέρ (εδώ πικραμύγδαλου)και μια βανίλια.
Σε ταψί με λαδόκολλα τα τοποθετούμε σε ροδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε τα αξίζει πραγματικά.
Τρώγονται και ζεστά όπως αυτά που βγήκαν μόλις τώρα.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αμυγδαλωτά Σίφνου με υπέροχη γεύση
Υλικά
450 γρ Αμυγδαλόψιχα
1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας νερό
1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα.
Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood