Συνταγές
Αμυγδαλωτά μανταρίνι – Είναι το πιο μυρωδάτο και ελαφρύ γλύκισμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πανέμορφα γλυκάκια γεμάτα από αρώματα και γεύση!
Υλικά:
500γ πλυμένες φλούδες μανταρινιού και ψιλοκομμένες
500γ ζάχαρη
100γ νερό
750γ αμυγδαλόψιχα τριμμένη, σκόνη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε μια βρασιά στις φλούδες μανταρινιού και τις σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τις φλούδες και βράζουμε για 10′
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η “μαρμελάδα” και την πολτοποιούμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, ή “αχλαδάκια” και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.