Συνταγές
Αμερικάνικα cookies, όνομα και πράγμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
(περίπου 16-18 κομμάτια)
100 γ. Βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γ ζάχαρη
1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας γάλα
200 γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γ άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν Φλάουερ
2 κουταλιές του καφέ μπεικιν παουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΆΣΟ
Άχνη ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, την βανίλια ή το ξύσμα μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μετά το γάλα. Μπορεί να φαίνεται σαν κομμένο, αλλά με το αλεύρι, το κορν Φλάουερ και το μπεικιν παουντερ που βάζουμε τώρα χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, θα στρώσει το μείγμα.
Μοιράζουμε σε ταψί με την βοήθεια 2 κουταλιών. Δεν χρειάζεται να είναι ομοιόμορφα, θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στου 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Όταν κρυώσουν βάζουμε το γλάσο που πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό ώστε να μην τρέχει αλλά και αρκετά ρευστό ώστε να απλώνετε εύκολα.
Αφήνουμε πάνω σε ποτήρια η φλιτζάνια μέχρι να στερεοποιηθεί το γλάσο.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.