Υλικά
για τις κρέπες:
Αλεύρι: 100 γρ.
Αυγά: 2 μεγάλα
Γάλα: 300 ml
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Βούτυρο: λίγο για το τηγάνισμα
για τη γέμιση:
Βούτυρο: 20 γρ. και 30 γρ. χωριστά
Αλεύρι: 20 γρ.
Ζεστό γάλα: 300 ml
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 2 πρέζες
Ψιλοκομμένο ζαμπόν: 150 γρ.
Τριμμένο τυρί: 100 γρ. (π.χ. κασέρι ή γκούντα ή μοτσαρέλα κτλ)
Οδηγίες
Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και τα προσθέτετε σε μπολ που έχετε βάλει το αλεύρι με το αλάτι. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Αλείφετε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε περίπου 1/3 κούπας από τη ζύμη. Κουνάτε το τηγάνι για να απλωθεί η ζύμη. Όταν η κρέπα ροδίσει από την μία πλευρά την γυρίζετε να ροδίσει και από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα 20 γρ. βούτυρο και προσθέτετε τα 20 γρ. αλεύρι. Τα μαγειρεύετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, το ζαμπόν και τα 70 γρ. από το τυρί. Ανακατεύετετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι. Μοιράζετε την μπεσαμέλ στις κρέπες και την απλώνετε. Τυλίγετε τις κρέπες ρολό ή τις διπλώνετε στα 4 και τις βάζετε στο ταψί. Όταν τελειώσετε, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και μοιράζετε τα 30 γρ. βούτυρο από πάνω.
Ψήνετε τις κρέπες στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά να γκρατιναριστούν. Βγάζετε από το φούρνο, μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
πηγή: radicio.com