Ξεχωριστα
Φτιάξτε εύκολα Κρέμα Τυρί τύπου Philadelphia
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκιμάστε να φτιάξετε πανεύκολα ένα χρήσιμο και νόστιμο υλικό για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες!
Tο αγαπημένο Κρέμα Τυρί τύπου Philadelphia με 2 ΜΟΝΟ υλικά Γιατί σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-1 λίτρο γάλα πλήρες
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξύδι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βράζοντας σε μέτρια φωτιά το γάλα.
Στίβουμε το λεμόνι και με διαφορά ενός λεπτού, ρίχνουμε 3 κτσ. από το χυμό του στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στερεά κομμάτια στο μίγμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σουρώνουμε το μίγμα μέσα από μία πετσέτα ή τούλι σε ένα μπωλ και περιμένουμε για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Μετά από αυτό τον χρόνο, στραγγίζουμε καλά και βάζουμε το τυρί που δημιουργήθηκε σε ένα μίξερ.
Προσθέτουμε 2 κτσ. από το υγρό που παρέμεινε στο μπωλ.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “Κρέμα Τυρί τύπου Philadelphia” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αλμυρό κέικ που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και πατάτα
Υλικά :
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. ζαμπόν
150 γρ. τυρί emmental (έμενταλ)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 μέτρια)
50 γρ. πατάτες (1 μικρή)
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Προτεινόμενες μερίδες: 10
Εκτέλεση
Με το φτερό του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε τo ζαμπόν, το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε φέτες, την πατάτα κομμένη julienne και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C για 40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.