Συνταγές
Το φαγητό, είναι κάπως, παρεξηγημένο αλλά τρελαινόμαστε για φασολάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μαγείρεψαμε σήμερα, αυτό το τόσο, αδικημένο φαγητό.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα σε κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και τσιγάρισα, πατάτες χοντροκομμένες, μελιτζανούλες baby (αυτές, είχα) ή πιο μεγάλες χοντροκομμένες και κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκορδάκι και αφού τσιγάρισα αρκετά, πρόσθεσα και τα φασολάκια μου, τριμμένη ντομάτα και αλατοπίπερο.
Λίγο νεράκι και τα έβρασα, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους. Δεν θέλουν πολύ ανακάτεμα, για να μην αλλοιώνεται η εικόνα του φαγητού μας .
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Αλμυρό κέικ με σπανάκι και φέτα
Αφράτο αλμυρό κεκάκι πλούσιο σε σίδηρο
Υλικά:
-3/4 (τρία τέταρτα) της κούπας ηλιέλαιο
-3-4 αυγά
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-350 γρ. σπανάκι
-1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-1 κτσ. μπέικιν πάουντερ
-2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-400 γρ. φέτα χοντροκομμένη
-αλάτι
-πιπέρι
-άνιθος
-μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια δίχως να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Μόλις δέσει το μείγμα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνιθο, το μαϊντανό, τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε με ηλιέλαιο και έπειτα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο fetoula.blogspot.gr