Συνταγές
Ένα φαγητό γλύκισμα! Πιρουνιά και απόλαυση μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Ντομάτες
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 φυλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε , πλένω και κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι , τις αφήνουμε μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις ξεπλένουμε και τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζουμε ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια με το λάδι να μαραθεί και να γυαλίσει, ρίχνω το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες στο μουλτι αλάτι πιπέρι τη Δάφνη
αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες αφήνουμε να βράσουν μαζί δύο τρία λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για αλμυρό κέικ με σαλάμι
Υλικά
3 αυγά
αλάτι
80 γρ. Σκληρό τυρί
2 κουταλιές της σούπας γάλα
100 γρ.Βούτυρο110 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
130 γρ. σαλάμι
πιπέρι
άνηθο
1 πιπεριά κόκκινη
2 κουταλάκια σουσάμι.
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Κόβουμε το σαλάμι σε μικρούς κύβους. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, ρίχνουμε το γάλα , το αλεύρι και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το τριμμένο τυρί , το σαλάμι , το πιπέρι, τη πιπεριά κομμένη σε κύβους και το ψιλοκομμένο άνηθο.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο, ρίχνουμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με σουσάμι στην κορυφή .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.