Συνταγές
Έτοιμο το παστίτσιο – η συνταγή είναι όπως μου την δίδαξε η μαμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δημητρα Αθανασοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
-1 κρεμμύδι ξερό
-2 καρότα
-λίγο λάδι
-1,5 κτσ. πελτέ ντομάτας
-αλατάκι, πιπερακι
-2 σπυράκια μπαχαρικά
-2 καρφάκια γαρύφαλλο
-1 ξυλάκι κανέλα και ένα κύβο κνορ κότας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και τα ζεματάμε, και μόλις το βγάλουμε από την φωτιά βάζουμε στα μακαρόνια 1 ολόκληρο αυγό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε στο ταψί.
Μπεσαμέλ είναι η έτοιμη από τα σούπερ και την χτυπάμε με ένα λίτρο γάλα και λίγο μοσχοκάρυδο.
Η συνταγή είναι από Δημητρα Αθανασοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, Aπό τον Chef Γρηγόρη Καρακασίδη.
ΥΛΙΚΑ
-8 ΚΡΙΘΑΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΙΚΡΑ
-190 ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ALMITO
-200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
-4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ
-3 ΚΤΣ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
-2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
-1 ΚΤΣ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
-1 ΜΕΤΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
-10 ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
-ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ
-ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αλμυρό cheesecake με πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς.
Boυτάμε στο νερό τα παξιμάδια.
Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το εσωτερικό από τις ψητές μελιτζάνες, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε ποτήρια τα παξιμάδια σπασμένα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα το αλάτι, τον βασιλικό, το τυρί κρέμα με την μελιτζάνα, την γλυκοπικάντικη πάστα πιπεριάς και σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://chefonair.gr