Συνταγές
Μπουκίτσες γλυκιάς απόλαυσης – Υπέροχοι και φουσκωτοί λουκουμάδες με μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χυλό
2 κούπες χλιαρό νερό 1 κουταλάκι αλάτι και ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ο χυλός 1φακελάκι μαγιά σκόνη και μισό κουταλάκι μπέικιν παουντερ μέσα.
Θα το δείτε θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα…. αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει τόσο έκανε …σε μένα. Και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι..
βάζοντας το ένα χέρι μέσα και κόβοντας με το κουτάλι μέσα στο λάδι.. σερβίρουμε με μέλι κανέλα καρύδια ..η ότι άλλο θέλετε ..
Μερέντα ας πούμε
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό αλεύρι
- αλάτι
- 40 γρ. μαγιά νωπή
- 100 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες ροδέλες
- 100 γρ. ντομάτα λιαστή κομμένη τετραγωνάκια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε από πάνω το νερό μαζί με τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
- Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3,5 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ύστερα προσθέτουμε τις ελιές και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ελαιόλαδο.