Συστατικά:
Υλικά για την ζύμη
250 γρ αλεύρι
125 γρ βούτυρο
1 αυγό
1 κτγ ζάχαρη
½ κτγ αλάτι
40 ml νερό κρύο
Υλικά για την γέμιση
2 συσκ. γιαούρτι Total 0% 170g
6 αυγά
1 συσκ. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ light 200ml
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μίξερ τοποθετείτε τα υλικά επιλέγοντας ως εργαλείο το μπράτσο ή το φύλλο.
- Δουλεύετε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης καλά με ένα σύρμα.
- Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά όπως αλλαντικά αλλά όχι λαχανικά.
- Τοποθετείστε το φύλλο σε μία βάση τάρτας, φροντίζοντας κάθε σημείο της να καλυφθεί καλά.
- Αφαιρέστε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα.
- Τρυπήστε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 25 λεπτά.
- Μόλις η βάση της τάρτας ροδίσει, προσθέστε την γέμιση και ψήστε για 45 λεπτά.
- Κόψτε σε κομμάτια των 8, μόλις η τάρτα κρυώσει και σερβίρετε χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
gourmed.gr