Γλυκα
Για τα πιο τραγανά και αφράτα κουλουράκια αλμυρά με καρότο με πράσο και ελιές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα ποτήρι νερού σπορελαιο
Ένα ποτήρι νερού κρασί λευκό
Ένα μπεικιν
Ένα πράσο ψιλοκομμένο
Ένα καρότο στον τρίφτη τριμμένο
Και μια χούφτα ελιές κομμένες
Αλεύρι όσο πάρει
Ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι το κρασί σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε το κάνουμε μια μπάλα και το χωρίζουμε στην μέση.
Στο ένα κομμάτι ζυμάρι βάζουμε το πράσσο ψιλοκομμένο και με λίγο αλάτι για να μαραθεί, μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι και το ζυμωνουμε να ενωθεί και πλάθουμε βραχιολακια.
Το άλλο ζυμάρι βάζουμε το καρότο με τίς ελιές και το ίδιο πλάθουμε σε βραχιολακια.
Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς ανάλογα την κουζίνα
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για αλμυρά νηστίσιμα Κουλουράκια με κόκκινη πιπεριά
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστίνα Νικολαίδου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
ΥΛΙΚΑ
1/4 κούπα νερό
1/4 κούπα κρασί λευκό ή ρετσίνα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1 1/2κ.γλ αλάτι
2 κ.γλ μπέικην
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1/2 κ.γλ ρίγανη
1 κ.γλ πάπρικα
Αλεύρι τόσο όσο να δημιουργήσετε εύπλαστο ζυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρά όλα μαζί και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και εν συνεχεία μπέικιν, πιπεριά, πάπρικα.
Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί κανένα δεκάλεπτο και έπειτα τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστούνια.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για είκοσι λεπτά στον αέρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστίνα Νικολαίδου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”