Συνταγές
Εύκολα μάφινς για τον Άγιο Φανούριο με επτά υλικά και χωρίς μίξερ=
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
-1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-250-300 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. σταφίδες
-1 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-1 μεταλλική συσκευασία Fanda με ανθρακικό (330 γρ.)
-170 γρ. Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη Fanda και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα για μαφίνς αφού πρώτα καλύψουμε με χαρτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να είναι ψημένα.
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αλμυρά μάφινς!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
-1 ποτήρι γάλα
-2 αυγά
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κτγ. αλάτι
-250 γρ. αλεύρι φαρίνα
-1 κτγ. ξερή μαγιά
Για τη γέμιση
-100 γρ. μυζήθρα ή φέτα τριμμένη
-100 γρ. γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό ψιλοκομμένο
-100 γρ. κασέρι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, και το λάδι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, στο παραπάνω μίγμα, βάζουμε και τα υλικά τις γέμισεις, λίγο αλάτι, και πιπέρι άσπρο.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 15 λεπτά.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι για μάφινς, γεμίζουμε τις υποδοχές με ένα κουτάλι γιατί η ζύμη είναι μαλακή.
Τα βάζουμε σε κρύο φούρνο, τον ανάβουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, όσο ο φούρνος θα ζεσταίνετε, θα ανέβει η ζύμη, τα ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!
Πολύ αφράτα, εύκολα, και με υλικά που έχουμε πάντα στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!