Συνταγές
Πολύ ωραία πίτα νοστιμότατη και καλοψημένη αλμυρή κολοκυθόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1kg κολοκυθάκια πράσινα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
Λίγο φρέσκο δυόσμο
3 αυγά
2 κρεμμύδια ξερά
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
7-8 κ. σούπας τραχανά ( λευκό)
300-400 γρ φέτα
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
2 σφηνάκια ελαιόλαδο στη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα κολοκύθια τα στίβουμε καλά και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων και στο τέλος λίγο ράντισμα με νερό από πάνω πριν μπει στο φούρνο όπου ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις πάνω κάτω με αέρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο
Η Συνταγή είναι από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αλμυρά Μάφινς.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
10 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
400 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
130 γραμ. βούτυρο
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
200 gr κιτρινο τυρι τριμμενο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ενα τηγανι με λιγο λαδι σοτάρουμε τις πιπεριές, το ζαμπόν και τον μαϊντανό…
Βάζουμε σε μπολ το γιαουρτι, το αυγο και το βουτυρο που εχουμε λιωσει… ανακατευουμε και Προσθέτουμε το περιεχομενου του τηγανιού… ριχνουμε το αλάτι, το αλευρι, το μπεικιν… προσθέτουμε και τα τυρια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας…
Βουτυρωνουμε τις θηκες των μαφινς και γεμιζουμε μ’ενα κουταλι….Ψήνουμε για 25-30 λεπτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αερα….
Βγαίνουν 15 Μάφινς….
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.