Συνταγές
Αλμυρά Μάνφις με πράσινο κολοκυθάκι και φέτα! Για τον καφέ σας και όχι μόνο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Σοφία Γκογκόση – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά:
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φέτα τριμμένη
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 αβγά
1 κουτ. σουπ . μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα στις φόρμες ή χαρτάκια για muffins
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου στην δεύτερη θέση από κάτω. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ρίγανη, το αλάτι, και σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αβγά και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε τόσο ώστε να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού πρώτα τα έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και την φέτα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Αλείφουμε τις φόρμες για muffins με βούτυρο ή τοποθετούμε χαρτάκια στις θήκες και μοιράζουμε το μείγμα περίπου μέχρι τα 2/3 και λίγο παραπάνω. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν τα muffins και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι της κ. Σοφία Γκογκόση – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.