Συνταγές
Αλμυρά κρουασανάκια με τυρί , ντομάτα , πιπεριά……αφράτα και πολύ πολύ νόστιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ περίπου λάδι ( προτιμότερο λάδι ελαφρύ)
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 αβγά
500 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
Σουσάμι για πασπαλισμα
Για τη γέμιση
300 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
2 κ.σ γιαούρτι
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε κυβακια
1 ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπορακια
Μια τσιμπια ριγανη
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα ζυμωματος βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατευουμε να διαλυθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το λάδι και ανακατευουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το αλάτι και ζυμωνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη.
Ωστόσο ετοιμάζουμε τη γέμιση όπου ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Χωρίζουμε το ζυμαρακι μου σε 4 μπαλιτσες και ανοίγουμε δίσκους 28 εκ περίπου όχι πολύ λεπτούς.
Κόβουμε τους δίσκους σαν πίτσα – τρίγωνα .
Κανουμε μια μικρή σχισμή στη μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβισουμε τη γέμιση.
Βάζουμε 1 κ.γ γέμιση σε κάθε κρουασάν και ρολαρουμε
Τοποθετουμε σε ταψακι με λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι να ανέβουν.
Αυγουλωνουμε με πινελακι τα κρουασάν( 1 αυγό με λιγες σταγόνες νερό) και πασπαλιζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμους μέχρι να χρυσαφισουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.