Συνταγές
Υπέροχη και τραγανή κιμαδόπιτα φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ευδοκία Γεωργίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κιμά
-2 κρεμμύδια
-1 πιπεριά μεγάλη κόκκινη
-3 αυγά
-1 κουτάκι μανιτάρια
-1 κτσ. πελτέ
-300 γρμ. φέτα ή ότι άλλο τυρί θέλετε
-500 γραμ. ντομάτα του τρίφτη
Εκτέλεση
Κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει, ανάλογα με τα γούστα του.
Και το φύλλο που άνοιξα με τα χεράκια μου.
Λίγο πολύ γνωρίζουμε την διαδικασία του μαγειρέματος δεν χρειάζεται να γράψω παραπάνω.
Η συνταγή είναι από Ευδοκία Γεωργίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αλευρόπιτα Ηπειρώτικη
Υλικά
για το μίγμα
-16 κουταλιές αλεύρι
-2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
-αλάτι
-3 χτυπημένα αυγά
-1 ποτήρι γάλα
-όσο νερό πάρει
-φέτα τυρί
για το άλειμα του ταψιού
-4 κουταλιές σούπας ΦΥΤΙΝΗ
για το τέλος
-1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
-λίγη τριμμένη φέτα
Οδηγίες
50 Minutes
Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά για το μίγμα, (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Έπειτα ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια.
Αλείφω το ταψί με τη φυτίνη.
Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και ραντίζω με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.
cookpad.com