Συνταγές
Σπανακόπιτα με πολύ ώραιο τραγανό φύλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χειροποίητο φύλο
500γρ.αλευρι
200γρ. νερό
80γρ.ελαιολαδο
1 κ.γλ.αλατι
2 κ.γλ.ξυδι
Ζυμωνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να ξεκουραστεί, αφού το σκεπάσουμε με μια πετσέτα.
Γέμιση
800γρ. σπανάκι
2 πράσα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι τσουκνιδια, άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο, κολοκυθοανθους,παζια,λαπατα
Όλα ψιλοκομμένα και στημενα ,με λίγο αλάτι ,για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
350 γρ.φετα
200 γρ μυτζηθρα ή ανθότυρο
3 αυγά
Λίγο αλάτι, πιπέρι
5-6κ.σ.ελαιολαδο
1 μπεκιν
2-3 κ.σ.αλευρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε 6 φύλλα.Για να ανοίγουν πιο εύκολα, ρίχνουμε λίγο νισεστε ή αλεύρι.
Λαδωνουμε το ταψί και βάζουμε δύο φύλλα κάτω, ραντισμενα με ελαιόλαδο.
Μετά ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης.
Ξανά δύο φύλλα, ραντισμενα με ελαιόλαδο και την υπόλοιπη γέμιση.
Στο τέλος,τα τελευταία δύο φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα μας και ραντίζουμε με ένα μείγμα από ( ένα αυγό ,2-3 κ.σ.ελαιολαδο,1-2κ.σ. νερό).
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210β. για 1 ώρα περίπου,στις αντιστάσεις ή 180 β. στον αέρα.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αλευρόπιτα
ΥΛΙΚΑ
400 γρ.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2αυγά
50 mlελαιόλαδο
250 mlγάλα φρέσκο
–Αλάτι & Πιπέρι
250 γρ.φέτα
–Βούτυρο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστος χυλός
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα να πάει παντού
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την απλώνουμε στον χυλό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190℃ για 40-45 λεπτά