Συνταγές
ΑΛΕΒΡΙΑ (Παραδοσιακό Μυτιλήνης)
Published
6 έτη agoon
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
Ζωμός από ξερά σύκα (βράζουμε σύκα και παίρνουμε τον ζωμό ) Χρησιμοποιούμε σύκα διαλογής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 5 ποτήρια ζωμό, 1 ποτήρι (1/2 αλέυρι και 1/2 Νισεστέ), ζάχαρι ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε και 3 κουταλιές της σούπας μέλι.
Τα βράζουμε όλα μαζι ανακατεύοντας συνεχως και προσέχουμε να μην σβολιάσει το αλέβρι και ο νισεστές και να μην μας πιάσει στον πάτο. Οταν δέσει το μιγμα είναι ετοιμο.
Σερβίρουμε σε μπώλ ή όπου αλλου θέλουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμένα καρύδια.
Αξιζει να τις δοκιμασεις
-
Τώρα που είναι νηστεία δοκιμάστε παραδοσιακή Μπλατζέτα Μυτιλήνης!
-
Μυρωδάτα και πολύ νόστιμα σύκα γεμιστά στο φούρνο
-
Ωραιότατα σύκα λιαστά , (αποξηραμένα) για τις κρύες μέρες του χειμώνα
-
Αρχές Μαίου και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα πρώτα σύκα
-
Παραδοσιακή Μπλατζέτα Μυτιλήνης! Φανταστικό γλυκάκι!
-
Σύκα λιαστά (αποξηραμένα) για τις κρύες μέρες του χειμώνα – ένα ωραιότατο σνακ