Συνταγές
Ακαταμάχητο κασερόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
25 γρ μαγιά νωπή η ξηρή
2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
μισό φλιτζ τσαγιού ηλιέλαιο
1 κουταλιά αλάτι
5, 5 φλιτζάνια αλεύρι( για ολες τις χρήσεις ) και λίγο παραπάνω (μπορεί να προστεθεί αν είναι απαραίτητο)
Γέμιση
400 γρ Τσένταρ η άλλο τυρί που προτιμάμε
1 αυγό
1 πακέτο κρέμα τυρί τύπου φιλαδέλφια
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ενα βαθύ μπόλ λιώνουμε την μαγιά, σε λίγο απο το γάλα μας στο οποίο έχουμε ρίξει τη ζάχαρη και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι το νερό το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι μας. Την αφήνουμε για 1 ωρα περίπου να φουσκώσει.Σε ενα μπόλ βάζουμε το τριμμένο τυρί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε.
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια. Πασπαλίζουμε αλεύρι στον πάγκο και παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ενα φύλλο με το χέρι μας. Ακολουθούμε το video για την υπόλοιπη διαδικασία.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c μέχρι να ροδίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”