Συνταγές
Ακαταμάχητο γλυκάκι ψυγείου τύπου cheesecake
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα ότι μπέρ σοκολάτα τριμμενα
80 γρ βουτηρο λιωμμένο
Για την κρέμα
1συσκ 200 γρ τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
1φυτ σαντιγι 500γρ
1 φακελάκι κρυσταλικη ζελατίνη
1 κουβερτούρα 125 γρ
70 mlκρεμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο ανακατέυουμε καλά και τα απλώνουμε σε όλη την φόρμα
Βάζουμε στο ψυγείο 10 λεπτά να σφίξει.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταινουμε 1 ποτήρι από την φυτική σαντιγί και διαλυουμε την ζελατίνη αφήνουμε στην άκρη.
Σε Μπεν Μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος να λιώσει.Αφηνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο να αφρατέψει προσθέτουμε και την φυτική σαντιγί και την ζελατίνη.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.Στο μεγαλύτερο μέρος βάζουμε την λιωμμένη κουβερτούρα και ανακατέυουμε καλά να ενσωματωθεί.
Στρώνουμε πάνω στο μπισκότο λίγο από το σοκολατένια μείγμα και από επάνω στο κέντρο βάζουμε λίγο από το λευκό με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνουμε σχέδια συνεχίζουμε ρίχνοντας πάλι σοκολατένιο μείγμα και ξανά λευκό μέχρι να τελειώσουν.Με το καλαμάκι κάνουμε σχέδια και βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσει καλά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”