Συνταγές
Νόστιμη και εύκολη συνάμα !! τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 γιαούρτι 200 γρ
1 φλ. του καφε ελαιόλαδο
1 κ.γ μπέικιν
1.5 φλ αλέυρι γ.οχ
300 γρ φέτα
Λίγο αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με το γάλα το λάδι και το γιαουρτάκι να ομογενοποιηθούν μετά προσθέτω το αλεύρι το μπέικιν αλάτι πιπερι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα να γίνει ένας χυλός προσθέτω την μισή φέτα και ανακατέυω καλά.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι 25×30 εκ βάζω τον χυλό από επάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αγνός, σπιτικός χωρίς πρόσθετα.. χαλβάς με ταχίνι.
Η Συνταγή είναι από κ. Thomais Marinoy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
460γρ.Ταχίνι
Για την καραμέλα:
260γρ ζάχαρη
Μία κουταλιά γλυκόζη
Μια κουταλιά νερό .
Μια βανίλια
100γρ αμύγδαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(καβουρδιζουμε το σουσάμι ελαφρά και το κτυπαμε στο μουλτι με λίγο ηλιέλαιο, στα 250γρ σουσάμι ένα σφηνάκι ηλιέλαιο, )κάνουμε την προετοιμασία για το χαλβά.
Κάνουμε καραμέλα με 260γρ.ζαχαρη μια κουταλιά γλυκόζη και μια κουταλιά νερό.
Μόλις πάρει χρώμα η καραμέλα, την κατέβαζουμε από τη φωτιά και βάζουμε στο μάτι τα 460γρ.ταχίνι να ζεσταθεί για να μην παγώσει η καραμέλα ρίχνοντάς τη.
Αρχιζουμε να Ρίχνουμε την καραμέλα σιγά σιγά στο ταχίνι.
Ρίχνουμε μια βανίλια και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις ενσωματώθηκε η καραμέλα με το ταχίνι το αδειαζουμε σε μια φόρμα και το άφηνουμε να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Thomais Marinoy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.