Συνταγές
Πολύ ωραία παραλλαγή! Φυστικάτοι κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-450 γρμ. βούτυρο γάλακτος
-600 γρμ. αλεύρι μαλακό
-200 γρμ. ζάχαρη άχνη για το μείγμα
-1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
-1 κτγ. μαστίχα σε σκόνη
-1 κούπα χοντροσπασμένο φυστίκι Αιγίνης
-ανθόνερο, άχνη ζάχαρη και τρεις βανίλιες για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη και το αλεύρι, και προσθέτουμε τα φυστίκια.
Ζυμώνουμε ελαφρά, και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Σε ταψιά με λαδόκολλα φτιάχνουμε κουραμπιέδες και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Όταν βγουν ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, που μέσα έχουμε βάλει τρείς βανίλιες.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. βούτυρο ανάμεικτο, (αγελαδινό-πρόβειο), 260 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο, 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, 4 βανίλιες, 220 γρ. άχνη ζάχαρη, 60 γρ. κονιάκ, 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε πολύ καλά ζάχαρη- βούτυρο.
Προσθέτουμε βανίλιες- κονιάκ- αμύγδαλα και τέλος αλεύρι, μπέικιν σιγά- σιγά ζυμώνοντάς το.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί, τις πατάμε ελαφρώς με το δάχτυλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο, ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη, 2 βανίλιες και όταν βγάζουμε τους κουραμπιέδες τους αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και στην συνέχεια τα βάζουμε στην άχνη.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.