Συνταγές
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ – Ένας καταπληκτικός συνδυασμός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά για παντεσπάνι
200 γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του
320 γρ.ζαχαρη
100 γρ.βουτυρο λοιωμενο
5 κουτ.σουπ.γαλα
1 κουτ.γλυκ. Μπεικιν
1 φακ.βανιλια
Υλικά για κρέμα
600 γρ.γαλα
120 γρ.ζαχαρη
3 κροκους αυγων
60 γρ. Κορν φλαουερ
1 φακ.βανιλια
Υλικά για γλασο
125 γρ.σοκολατα κουβερτουρα
4 κουτ σουπ.ζαχαρη αχνη
2 κουτ.σουπ. γαλα
100 γρ.βουτυρο
Εκτέλεση
Κτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφράτεψουν ριχνουμε το αλευρι κοσκινισμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά .Τελευταιο και σιγά σιγά το λοιωμενο βουτυρο .Βαζουμε σε 2 ταψιά 22 εκ.μισή ζύμη σε κάθε τσέρκι που ανοίγει αφού βάλουμε πρωτα λαδόκολλα βουτυρωμένη.
Ψηνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά…τα αφήνουμε να κρυώσουν καλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ριχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βάζουμε στην φωτιά.Ανακατευουμμε μέχρι να πήξει καλα η κρέμα μας.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Την βάζουμε πάνω στο ένα παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Ετοιμάζουμε το γλασο σε Μπεν μαρι βάζουμε την σοκολατα ανά λειώσει ριχνουμε όταν λειώσει τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθεί το,γλασο μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε πάνω απ την επιφάνεια του κωκ και το απλώνουμε να πιάσει παντούυ μας.
Η Συνταγή είναι από Γιώργος Χατζηγιατρουδακης – ΚΟΥΖΙΝΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.