Γλυκα
Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό από την Ισπανία – Μαλακό Τουρόν της Χιχόνα
Υλικά: 500 γρ. μέλι 100 γρ. ζάχαρη ή μισό κιλό ζάχαρη και 100 γρ. Μέλι 250 γρ. αμύγδαλα 150 γρ. φουντούκια 150 γρ. κουκουνάρια 3 ασπράδια σε αφρό Εκτέλεση: Τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα φουντούκια και τα κουκουνάρια πρέπει να είναι χωρίς τσόφλι και φλούδα, που αφαιρούνται εύκολα αν τα βάλουμε για λίγα δευτερόλεπτα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
500 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη ή μισό κιλό ζάχαρη και 100 γρ. Μέλι
250 γρ. αμύγδαλα
150 γρ. φουντούκια
150 γρ. κουκουνάρια
3 ασπράδια σε αφρό
Εκτέλεση:
Τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα φουντούκια και τα κουκουνάρια πρέπει να είναι χωρίς τσόφλι και φλούδα, που αφαιρούνται εύκολα αν τα βάλουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει. Μπορείτε να τα καβουρδίσετε ελαφρά. Τα αλέθετε μαζί με τη ζάχαρη, για να μη γίνουν λάδι. Θα τα αλέσετε όσο πιο ψιλά μπορείτε. Μπορείτε να τα αγοράσετε και αλεσμένα, αλλά δε θα είναι τόσο ζουμερά.
Βάζετε στη φωτιά το μέλι και τη ζάχαρη για να λιώσουν καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός και τα αναμειγνύετε με τα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας και το μέλι και τη ζάχαρη που έχουν γίνει σιρόπι. Τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά και ρίχνετε τη μάζα σε καλούπια, βάζοντας λίγο χαρτί φούρνου κάτω και πάνω. Τοποθετείτε κάτι βαρύ πάνω τους και τα αφήνετε. Όσο περισσότερες μέρες, καλύτερα.
Περισσότερα στο : ispania