Συνταγές
Από νοστιμιά ; Δεν το συζητώ – Μούρλια σπανακόρυζο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,200 σπανάκι πολύ καλά πλυμένο
6 κρεμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο ξερό κρεμύδι
2 πράσα 2 καρότα 1 ματσάκι άνηθο
150γρ ρύζι Καρολίνα αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έπλυνα καλά το σπανάκι μου στραγγίζουμε το κόβουμε σε κομάτια με τα χέρια μου
αφού τσιγαρίζουμε τα κρεμυδάκια τα πράσα και τα καρότα ρίχνουμε σιγά σιγά το σπανάκι να σωταριστούν καλά ,βράζουμε για 5 λεπτά
ρίχνουμε τον άνηθο το ρύζι πλυμένο αλάτι πιπέρι και νεράκι όχι πολύ
μέχρι ένα φλυτζανάκι του καφέ σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά..Αποσύρουμε σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά και έτοιμο
Το σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι κατευθείαν από τη λεμονιά μας
Του πάει πολύ και το γιαούρτι..Ότι προτιμά ο καθένας
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο σπιτικό σπανακόρυζο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
1 μεγάλο πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ ρύζι γλασέ
2 κσ πελτέ
λάδι
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον πελτέ, πιπέρι και νερό μέχρι να τα σκεπάζει και αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Έπειτα ρίχνουμε τον μάραθο, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε και το ρύζι.
Αφήνουμε να βράσει το ρύζι και να μελώσει το φαγητό
Αλατίζουμε.
Ρίχνουμε αν θέλουμε και λίγο χυμό λεμόνι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”