Συνταγές
Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό με σπιτικό φύλλο και λαχταριστή κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕ 10+10 ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Γιά την ζύμη:
400γρ αλεύρι
190γρ νερό
15γρ λάδι
15γρ ξύδι
10 γρ αλάτι
για 4 φύλλα των 160γρ!
Για την κρέμα:
1κιλά γάλα πλήρες( ή αγελαδινό φρέσκο) 350 γρ ζάχαρη,3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι,2 αυγά και 1/2 κσ φυτίνη!
Για το σιρόπι:
1/2κιλό νερό, 1/2κιλό ζάχαρη, 1 κουτάλι μέλι(στο τέλος) και λίγο λεμόνι!
Εκτέλεση:
Ανοιγουμε πολύ 2 φύλλα (ένα ένα) τα κόβουμε σε 5 μικρά φυλλαράκια το καθένα 30Χ25εκ και τα βουτύρωνουμε και τα ψήνουμε τεντωμένα δύο δύο!
Ετσι βγαίνουν 10 προψημμένα φύλλα
Βάζουμε τα 10 προψημένα κάτω και άπλωνουμε την κρέμα
Άνοιγουμε άλλα 2 φύλλα τα κόβουμε σε 5 φυλλαράκια το καθένα, έτσι έγιναν 10 ,βουτύρωνουμε ένα ένα, χάραζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά(αναλόγως τον φούρνο) και βάζουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γαλακτομπούρεκο
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.