Συνταγές
Αγαπημένο Ρεβανί – αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό
8 αυγάκια σε θερμοκρασία δωματίου
Ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ένα γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
Ένα ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
Ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
Μισό λεμόνι ολόκληρο και ένα πορτοκάλι ολόκληρο λιωμένα στο μούλτι
Σιρόπι
Δυο φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Τρια φλιτζάνια τσαγιού νερό
Φλούδα από λεμόνι και πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν πρόσθεσα τα λιωμένα πορτοκάλι και λεμόνι το ηλιέλαιο το γιαούρτι και τέλος τα αλεύρι με το σιμιγδάλι και το άρωμα μαστίχας σκόνη χτυπώντας με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έβαλα σε αντικολλητικό ταψί και έψησα στους 180 βαθμούς σε απαλό αέρα μέχρι που πήρε ωραίο χρώμα και φούσκωσε περίπου 50 λεπτά. Έβγαλα άφησα να κρυώσει χάραξα σε κομμάτια και πρόσθεσα το σιρόπι που είχα βράσει 10 λεπτά ζεστό από πάνω.
Σκέπασα να απορροφηθεί καλά μια ώρα περίπου. Στο ψυγείο μετά, είναι καλύτερα να σερβίρετε δροσερό.
Η Συνταγή είναι της κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.